Vállalkozási ötletek, üzleti ötletek, tippek, tanácsok, online marketing, üzleti gondolatok, minden, ami segíthet egy vállalkozás működtetésében…
 • Zárd hatékonyan az évet!

  scissors

  Év végi üzleti ötletekAz Ünnepek alatt a legtöbben nem dolgozunk, vagy legalább is jóval több szabadidőnk van, mint az év többi részében. Legjobb a családdal és pihenéssel tölteni ezt az időszakot, de érdemes lehet egy kis időt szakítani arra is, hogy minél hatékonyabban zárjuk az évet. Olvastam néhány tippet, amit most megosztok veletek.

  1. Gondold át az éved!: Az év végén érdemes leülnöd egy kicsit és átgondolnod azt, hogy hol tartasz, mivel telt az év, és merre tart a céged. Vedd számba, hogy mi mindent csináltál, abból mi működött és mi nem. A számvetés alapján pedig gondold át, hogy miben javíthatnál jövőre. Személyes tippem az, hogy ezt csak akkor csináld meg, amikor már pár napja nem dolgozol. Magamon legalábbis azt tapasztalom, hogy könnyebben tudom perspektívából szemlélni a céges dolgokat, amikor már nem teljesen frissek az élmények.
  2. Tűzz ki célokat!: Ahogyan sokan újévi fogadalmakat tesznek (én már leszoktam róluk :) ), úgy érdemes a céged számára is célokat kitűznöd az új évre. Ha az előző év értékelése után kitűzöl cégednek reális, de mégis motiváló célokat, akkor ez folyamatos iránymutatást ad majd az év során. Az új célok kitűzésénél két dolgot tartok fontosnak ahhoz, hogy el is tudd érni őket: Először is ne csak te tudj róluk, hanem oszd meg őket minden munkatársaddal, mindenki tegye magáévá a célokat és közösen dolgozzatok a megvalósításukon! Másodszor pedig folyamatosan ellenőrizd és finomítsd a kitűzött célokat, hiszen ahogy az üzleti környezet folyamatosan változik, úgy kell hozzáigazítanod az utadat is.
  3. Képezd magad!: Jó eséllyel sokan vannak úgy a szakkönyvekkel, mint én. Imádok szakkönyveket olvasni, képezni magam, és ha látok egy érdekes könyvet, akkor rögtön meg is szerzem magamnak ilyen vagy olyan formában. A probléma ott kezdődik, hogy elolvasni már lényegesen kevesebb időm van, így mára eljutottam oda, hogy rengeteg szakkönyv várja nyomtatott és digitális formában, hogy elolvassam. A szünet erre is tökéletes alkalom. Vegyél elő egy-két szakkönyvet a polcodról, amikkel már régóta szemezel, és tudod, hogy van bennük olyan tudás, amit tudni fogsz hasznosítani az új évben! Valamelyik következő cikkben majd írok arról, amit én olvasok éppen…
  4. Vegyél ki egy kis szabadidőt!: Talán furán hangzik pont az Ünnepek alatt felhívni erre a figyelmedet, de ha kicsit is hasonlítasz rám, akkor mindig az üzlet jár a fejedben és nem könnyen kapcsolsz ki. Jobb, ha elkerülöd a kiégést, és újult erővel, akár új szemszögből nézed a dolgokat az új évben. Tölts el legalább pár napot úgy, hogy nem gondolsz a munkádra! Az első pontban is segíteni fog, hidd el, hogy máshogy nézel bármilyen kérdést, ha nem egy-két órája történt, hanem már eltelt néhány nap és kivontad magad a hatása alól.
  5. Intézd el a személyes dolgaidat!: Tipikus helyzet tud lenni az elfoglalt üzletember életében, hogy mindenre van ideje, csak magára nem. Nem jó, ha magadra, a saját dolgaidra nem fordítasz elég időt, különösen, ha esetleg olyan dolgokat halogatsz már jó ideje, mint egy orvosi kivizsgálás. Használd ki a szabadidőt és intézd el az év közben halogatott személyes dolgaidat!
  6. Köszönd meg azoknak, akik támogatnak!: Érdekes belegondolni abba, hogy a legtöbben ilyenkor megköszönik az ügyfeleiknek az egész éves együttműködést, vagy a munkatársaknak a támogatást, közös munkát, de keveseknek jut eszébe, hogy a családjuknak, barátaiknak is megköszönjék a támogatást, pedig különösen egy elfoglalt ember életében igényelhet sok lemondást, önfeláldozást a család és a barátok részéről a támogatás. Köszönd meg nekik, hogy melletted állnak és számíthatsz rájuk!

  Eredeti cikk

   

  Hozzászólások

  hozzászólás

  Címkék: , ,

Szólj hozzá!