Vállalkozási ötletek, üzleti ötletek, tippek, tanácsok, online marketing, üzleti gondolatok, minden, ami segíthet egy vállalkozás működtetésében…
 • Gondolkozz előre!

  scissors

  Üzleti ötletek - PebbleTalán közhely, de érdemes egy lépéssel a tömeg előtt járni. Nem könnyű, de a legjobb és legütősebb üzleti ötletek jó része megelőzi a trendeket ahelyett, hogy követné őket.

  Sokadjára olvastam egy újabb cikket a Pebble órákról, és úgy döntöttem, hogy megérnek egy gondolatot. Ha valaki nem ismerné a koncepciót, röviden a lényege az, hogy közösségi finanszírozásból piacra dobnak egy olyan órát, ami a telefonhoz kapcsolódva mindenféle hasznos információkat megjelenít (persze vannak olyan finom részletek, mint az e-ink kijelző, de jelen cikk szempontjából ez nem fontos).

  A Pebble-el kapcsolatos cikkek között olvastam valahol egy gondolatmenetet arról, hogy hosszabb távon igazából felesleges a telefonunk. A cikk szerzője kifejtette, hogy a tablet a feladatok nagy részére sokkal praktikusabb, egyedül a telefonálás kényelmetlen vele, de ha ezt megoldjuk egy, a tablethez kapcsolódó órával, akkor teljesen feleslegessé válik a telefon. Én nem teljesen osztom ezt a gondolatmenetet, mert a méret miatt szerintem a telefon lesz a központi eszköz, mindenesetre én is a konvergencia elkötelezett híve vagyok. Meggyőződésem, hogy néhány éven belül egyetlen készülékünk lesz, minden más csak perifériaként fogja bővíteni az egy készülék funkcióit. Elég csak belegondolni abba, hogy hardveres szempontból már ma is szinte minden feladatot meg tudna oldani a telefonunk.

  Üzleti ötlet - Padfone

  Na de hogy is kapcsolódik ez az egész az üzleti ötletekhez, és mit tudsz hasznosítani belőle? Ahogy a címben is írtam: gondolkozz előre! A Pebble kitalálói is egy kicsit előre gondolkoztak, és egy olyan készüléket alkottak, amire addig nem volt szükséged, mert eszedbe sem jutott, hogy mi lenne, ha nem kéne kivenned a telefont a zsebedből, ha csörög. Az Asus is előre gondolkozott a fenti Padfone-al, mert addig keveseknek jutott eszébe, hogy két teljes értékű készülék helyett elég lehet egy eszköz egy kiegészítővel. De akár az egész Apple is ugyanerre a gondolatmenetre épült: az iPod-ok előtt senki nem hiányolta az mp3 lejátszókat, vagy az iPad előtt a tableteket.

  Ha előre gondolkozol, és nem a jelenlegi igények kiszolgálására készítesz egy terméket, hanem arra építve, hogy a trendek alapján mire lesz majd szüksége az embereknek, akkor jó eséllyel egy olyan egyedi terméked lesz, aminek egy ideig nincs versenytársa, és akár egy egész kategóriát veled azonosít majd a vásárlód. Kockázatos, hiszen könnyen lehet, hogy rosszul becsülöd meg a jövőbeli igényeket, de ha sikerül, akkor sokkal nagyobb sikert érhetsz el, mint bármilyen más módon!

  Hozzászólások

  hozzászólás

  Címkék: , , ,

Szólj hozzá!