Vállalkozási ötletek, üzleti ötletek, tippek, tanácsok, online marketing, üzleti gondolatok, minden, ami segíthet egy vállalkozás működtetésében…
 • Frissítés: Helyi termék helyi boltban

  scissors

  Vállalkozási ötletek - helyitermek1Korábban megjelent, Helyi termék helyi boltban című cikkem alapötletét alkalmazó vállalkozás nyílt Budapesten is. Ami igazán érdekes és nekem különösen tetszik, az az, hogy a termékek mellé kiteszik a termelők fényképét is.

  Az Index közölt egy cikket az üzletről:

  Megnyílt az első tanyasi áruk boltja Budapesten

  A kezdeményezés révén a fővárosiak kiváló minőségű magyar termékekhez jutnak, a tanyán élők pedig értékesíteni tudják termékeiket. A Havanna lakótelepen található boltban egyelőre csak Bács-Kiskun megyéből származó termékeket árulnak.

  Tanyasi áruk boltja nyílt Budapesten szombaton, az üzlet kizárólag tanyákon termelő gazdák által előállított élelmiszerek forgalmazását tűzte ki céljául. Chladek Tibor, a Budapest XVIII. kerületében, a Havanna lakótelepen található bolt kitalálója és tulajdonosa az üzlet megnyitásakor elmondta: egyelőre nem tervezik további boltok nyitását, azonban ha a vállalkozás sikeres lesz, elképzelhető, hogy kialakítanak egy tanyasi áruk forgalmazására szakosodott hálózatot.

  Az üzletben egyelőre csak Bács-Kiskun megyéből származó termékeket árulnak, de a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének segítségével az együttműködés kiterjedhet más térségek gazdáira is. A tulajdonos elmondta: törekszenek arra, hogy a tisztességes termelői ár megfizetése mellett alacsonyan tartsák az árakat, de természetesen van példa arra, hogy egyes termékeik ára nem tud versenyben maradni a nagy üzletláncok akciós áraival.

  A bolt megnyitóján Balogh József, a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének elnöke kiemelte: a  kezdeményezéssel a város és a vidék egyaránt nyerhet, mivel a fővárosiak kiváló minőségű magyar termékekhez jutnak, a tanyán élők pedig értékesíteni tudják termékeiket.

  Balogh József hangsúlyozta: nem adományokat várnak a városiaktól, hanem azt, hogy ismerjék fel, milyen előnyei vannak annak, ha kiváló minőségű tanyasi élelmiszereket vásárolnak. Szerinte több pénz maradhat a magyar gazdaságban, hiszen a tanyasi árukért kifizetett pénz nem a külföldi multikat gazdagítja, amelyek magyarországi hasznukat nem itt fektetik be újra.

  A Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének elnöke szerint a kezdeményezéssel gazdasági szimbiózis jöhet létre, amelynek haszonélvezője Magyarország, azonban ehhez néhány tanyasi ember összefogása kevés. Az országnak olyan új kormányra van szüksége, amely egyszerre kormánya a városoknak és a vidéknek is, valamint sürgette, hogy az országgyűlés fogadja el a készülő tanyatörvényt, tette hozzá Balogh József.

  A bolt különlegessége, hogy minden termék mellett megtalálható az azt előállító gazda fotója, így a vásárlók tudják, kinek az áruját vették meg.

  Eredeti cikk az indexen itt.

  Hozzászólások

  hozzászólás

 

1 hozzászólás ehhez: “Frissítés: Helyi termék helyi boltban” RSS icon


Szólj hozzá!