Vállalkozási ötletek, üzleti ötletek, tippek, tanácsok, online marketing, üzleti gondolatok, minden, ami segíthet egy vállalkozás működtetésében…
 • Energiatermelő focialabda

  scissors

  Vállalkozási ötletek - Áram termelő focilabdaEgy ENSZ jelentés szerint 1,5 milliárd ember, bolygónk lakosságának negyede olyan helyen él, ahol nincs elérhető elektromos hálózat. Ennek a problémának a megoldására rukkoltak elő a Harvard diákjai egy érdekes ötlettel. Kombináltak egy kedvelt sportot az áramfejlesztéssel, az eredmény pedig egy kisebb eszközök működtetésére alkalmas generátor lett.
  A Soccket lényegében egy focilabdába épített generátor, amely a labda rugdosása közben termelt energiát alakítja át elektromos energiává.

  A rugás során egyébként elnyelődő energiát elektromos árammá alakítja, és a focilabdába épített akkumulátorban tárolja. Az összegyűjtött energiával utána üzemeltethető bármilyen kisebb elektromos eszköz, például világítás, mobiltelefon, vagy tölthető elemek. Az adatok alapján egy kis LED lámpát 15 percnyi játékkal termelt energiával 3 óráig képes üzemeltetni.

  Az eszköz egyelőre fejlesztési fázisban van. Végeztek már teszteket, és egy próba programot is indítottak Afrikában, a tapasztalatok pozitívnak tűnnek. A fejlődő országok számára nagy segítséget jelentő eszköz finanszírozását egy kereskedelmi változat piacra dobásával szeretnék megoldani. Ki akarnak alakítani egy olyan változatot, amit drágább kütyüként a fejlett országokban árulnak majd. Az üzleti modell pedig a “Vegyél egyet-adj egyet!” elvre épülne: egy kütyü megvásárlásával a kifizetett összeg fedezné egy eszköz adományázását a fejlődő országokban.

  Kapcsolódó cikk: Springwise

  Hozzászólások

  hozzászólás

  Címkék: ,

Szólj hozzá!