Vállalkozási ötletek, üzleti ötletek, tippek, tanácsok, online marketing, üzleti gondolatok, minden, ami segíthet egy vállalkozás működtetésében…
 • Egyszerű és nagyszerű

  scissors

  Vállalkozási ötlet - LaunchRockSokszor elkövetjük azt a hibát egy új ötlet keresésekor, hogy túlbonyolítjuk a koncepciót, pedig néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. Erre találtam egy nagyon jó példát a LaunchRock személyében, ami semmi mást nem csinál, mint segít neked egy átmeneti weboldal készítésében, ha egy új weboldalt, terméket, vagy szolgáltatást szeretnél indítani.

  Mindezt pedig a lehető legegyszerűbben teszi, és éppen ebben rejlik a szépsége. Lehetőséget ad arra, hogy látványos és ízléses formában megjelenítsünk egy rövid bemutató szöveget, logót, képeket, és ami a legfontosabb: egy feliratkozó mezőt. Tehetünk bele mindenféle megosztási lehetőségeket is, testre szabhatjuk az értesítő üzeneteket, a háttérben pedig egészen jó statisztikákat biztosít a pillanatok alatt összerakott microsite-unk eredményességéről.

  Itt pedig nagyjából le is zárult a funkciók köre, és nincs is szükség többre. Ha valakinek nem elég ennyi, de mégis szeretné használni a LaunchRock funkcióit, akkor  weboldalba beilleszthető widget-ként is kérheti a kódot, így a widget köré akár egy összetettebb weboldal is felépülhet.

  Vállalkozási ötlet - LaunchRock

  Azért akadt meg a szemem a Launchrock egyszerűségén, mert ahogy elkezdtem használni, rögtön elkezdtek előjönni a fejemben a gondolatok, hogy mi mindent lehetett volna még beletenni, és ahogy elkezdtem használni, rögtön rájöttem, hogy kár lett volna. Az egyszerűsége miatt pár perc alatt a gyakorlatlan felhasználók is összerakhatnak egy ízléses és hatékony microsite-ot, ha pedig elkezdtek volna belezsúfolni egy rakás olyan összetett funkciót, amire a felhasználók kis részének van csak szüksége, az könnyen az egyszerűség rovására mehetett volna, pedig akinek ennél összetettebb megoldásra van szüksége, az már úgyis egyedi weboldalt fog csinálni.

  Ha éppen egy új weboldalt készülsz elindítani, vagy csak megnéznéd, hogy hány embert érdekel az ötleted, akkor próbáld ki bátran a LaunchRock-ot!

  Egy dolgot nem látok csak egyelőre, mégpedig azt, hogy hol van a pénz az egészben a készítők számára, de idővel biztos lesznek majd fizetős funkciók is, most még inkább egy nyílt béta jellegű fázisban van a szolgáltatás.

  Hozzászólások

  hozzászólás

Szólj hozzá!