Vállalkozási ötletek, üzleti ötletek, tippek, tanácsok, online marketing, üzleti gondolatok, minden, ami segíthet egy vállalkozás működtetésében…
 • “Csináld magad!” étterem

  scissors

  Vállalkozási ötletek - Csináld magad étteremAmszterdamban megnyitották a világ első “nyílt forrású éttermét”. Az étterem minden eleme az Instructables.com weboldalon található leírások alapján készült. A vállalkozási ötlet zseniális, a szépsége pedig az, hogy bárki meg tudja ismételni.

  Az étterem kiinduló ötlete az a felismerés volt, hogy szinte bármire szükség van egy étterem indításához, annak az elkészítéséről van egy leírás az interneten. Magyar nyelven is létezik több olyan oldal, ami a barkácsolós, csináld-magad típusú emberek számára tartalmaz leírásokat. Az ilyen angol nyelvű oldalak közül az egyik legnagyobb az Instructables.com, amely rengeteg leírást tartalmaz.

  Az Instuctables Restaurant megvalósítói szinte az étterem összes elemét a weboldalon található leírások alapján készítették el a bútoroktól az ételekig. A mozgalom szellemiségét hűen követve pedig magának az étteremnek a létrehozásáról csináltak egy leírást, amit feltöltöttek a weboldalra. Vállalkozó kedvűek tehát egy lépésről-lépésre jellegű leírást is letölthetnek az internetről egy ilyen étterem megvalósításához. Így lesz online vállalkozási ötletből offline vállalkozás.

  Külön érdekesség, hogy a vendégek felé is erőteljesen kommunikálják a nyíltságot. Bárki elkérheti például a receptjét annak a desszertnek, ami annyira ízlett, vagy az elkészítési leírását a széknek, amin ült. A weboldalukon is elérhetőek ezek a leírások, akár otthon megfőzhetem magamnak az étlapjukon szereplő recepteket, és ha valami ízlett, akkor elmegyek hozzájuk, és megkóstolom, hogy ők hogyan főzik.

  Hozzászólások

  hozzászólás

Szólj hozzá!