Vállalkozási Ötletek, Üzleti Ötletek

Vállalkozási ötletek, üzleti ötletek, tippek, tanácsok, online marketing, üzleti gondolatok, minden, ami segíthet egy vállalkozás működtetésében…
 • scissors

  spymozEgy magyar startup fejleszti a SpyMoz konkurenciafigyelő rendszert, mely hamarosan élesben is elindul, elsőként egy zárt béta teszttel. Nagyon jó példa arra, hogy hogyan találj egy új ötletet úgy, hogy a saját problémáidat elemzed. Olvasd el a teljes cikket…

 • scissors

  Vállalkozási ötletek - bérlés

  Egy újabb trend van kialakulóban nyugaton, aminek itthon még csak a csíráit láthatjuk, így a legjobb lehetőség arra, hogy egy jó üzletet csinálj belőle. A hagyományos fogyasztói társadalom központi eleme a birtoklás, ezzel megy szembe az új trend, ami a hozzáférhetőséget, a használat lehetőségét helyezi előtérbe.

  Olvasd el a teljes cikket…

 • scissors

  Vállalkozási ötlet - LaunchRockSokszor elkövetjük azt a hibát egy új ötlet keresésekor, hogy túlbonyolítjuk a koncepciót, pedig néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. Erre találtam egy nagyon jó példát a LaunchRock személyében, ami semmi mást nem csinál, mint segít neked egy átmeneti weboldal készítésében, ha egy új weboldalt, terméket, vagy szolgáltatást szeretnél indítani.

  Olvasd el a teljes cikket…

 • scissors

  Vállalkozási ötletek - Csináld magad étteremAmszterdamban megnyitották a világ első “nyílt forrású éttermét”. Az étterem minden eleme az Instructables.com weboldalon található leírások alapján készült. A vállalkozási ötlet zseniális, a szépsége pedig az, hogy bárki meg tudja ismételni.

  Olvasd el a teljes cikket…

 • scissors

  Vállalkozási ötletek - qr kódA QR kódokról lesz most szó, amik olyan két dimenziós vonalkódok, amit bárki ingyen generálhat és használhat, a beolvasásukhoz pedig gyakorlatilag bármilyen mobiltelefon elegendő. Korábban már több magyar oldal is foglalkozott velük, de elhalt a téma, pedig szerintem komoly lehetőségek vannak benne, és többféle vállalkozási ötlet alapja is lehet. Olvasd el a teljes cikket…

 • scissors

  Közösségi marketingNagyon hasznos eszközök vannak a szemed előtt, mégsem veszed észre őket! A közösségi oldalakat a legtöbben kapcsolattartásra, kikapcsolódásra használják, és cégvezetőként/marketingesként sem veszik észre, hogy üzleti célokat is hatékonyan ki tudnak szolgálni.

  Olvasd el a teljes cikket…

 • scissors

  Vállalkozási Ötletek - Egyedi szövetAkik meg tudják fizetni, azok szívesen vásárolnak egyedi tervezésű ruhákat. Sokakat megfog az, hogy olyan ruhát hordhatnak, amit máson nem látnak. Ezzel egy kicsit egyedibbek lesznek, és egyfajta önkifejezésként is felfogható. Az amerikai Fabric On Demand vállalkozási ötlete ezt egy új szintre emelte: egyedi szöveteket készít rendelésre.

  Olvasd el a teljes cikket…

 • scissors

  A Springwise 2009 végén számbavette az összes vállalkozási ötletet, amiről 2009 során írtak, és kiválogatták azt a Top 10-et, amik 2010-ben a legtöbb hasznot hozhatják a vállalkozó kedvű olvasók számára. Ezt az összeállítást szeretném most én is megosztani az olvasóimmal. Kedvcsinálónak annyit, hogy néha én is elképedek, hogy mire képes az emberi találékonyság!

  Olvasd el a teljes cikket…

 • scissors

  Vállalkozási Ötletek, GasCase bőröndMost az utazótáskák és bőröndök világába kalandozunk egy kicsit.

  Több cég is észrevette azt, hogy sokan vannak, akik gyakran utaznak, és közülük valószínűleg sokan hajlandóak akár komolyabb összeget is kiadni egy olyan bőröndért, ami jobban megfelel az igényeiknek, mint a többi. Jelentsen ez egyedi formát, vagy valamilyen extra funkciót. Olvasd el a teljes cikket…

 • scissors
  Nagy müzli-imádó vagyok, ezért különösen felcsillant a szemem, amikor először olvastam a MyMuesli nevű vállalkozási ötletről. A legtöbb bevásárlóközpontban vásárolva rengeteg fajta müzli közül válogathatunk, de olyan sok alapanyag felhasználható egy müzli összeállításához, hogy szinte végtelenek a lehetőségek. Ezt igyekszik kihasználni a MyMuesli vállalkozási ötlete azzal, hogy rendelésre készít müzliket.